top of page

Banksy in New York

De hoek van Houston Street en the Bowery, bekend als 'The Bowery Mural', is al jaren de thuisbasis van 's werelds beroemdste straatartiesten: Keith Haring, David Choe, Os Gêmeos ... hebben er reeds gezorgd voor krachtig en controversieel werk.

Sinds twee weken kan je er het werk van niemand minder dan Banksy terugvinden!

De 70 meter lange muurschildering protesteert tegen de Turks-Koerdische kunstenares en journaliste Zehra Dogan, die vorige jaar werd veroordeeld wegens het schilderen van de vernietiging van een overwegend Koerdische stad, met de Turkse vlag over het puin.

Op de muurschildering kan je het aantal dagen tellen die Zehra Dogan reeds in de gevangenis doorbracht en een portret van de journaliste die uit een gevangenisraam kijkt, waarbij de staaf die ze vastheeft ook een potlood is. Ze moet nog altijd 18 maand in de gevangenis blijven...

Alle beelden op deze site en blog zijn auteursrechtelijk beschermd.

Beelden kunnen niet gekopieerd, gedownload of op eigen site of social media geplaatst worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur (Silvie Bonne).

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page