top of page

Instagrammable (Street) Food

It’s all about the (Instagrammable) food!

In New York City rondlopen, dat is niet alleen onder de indruk zijn van de architectuur, dynamiek en sfeer, maar het is ook constant verleid worden door de geuren en kleuren van talloze eet- en drinkmogelijkheden. Ik doe m’n best om in het belang van het budget en de lijn aan deze verleidingen te weerstaan, maar soms (ok… vaak!) lukt dat ook helemaal niet. Uiteraard is er plaats voorzien voor ‘Instagrammable food’ in mijn boek ‘NYC for Instagrammers’ en heb ik dus een hele goeie reden om het een en ander uit te testen.

Dit artikel verscheen eerder op June.be.

Smorgasburg

Smorgasburg is ongetwijfeld de hemel op aarde voor foodies en foodstagrammers! Op dit wekelijkse foodfestival kan je maar liefst 100 verkopers terugvinden, met de lekkerste, hipste en zotste gerechten en drankjes! Je kan hier meer terugvinden dan je je kan voorstellen. Enkele toppers: de ‘Spaghetti doughnuts’ van @pop_pasta, ‘All juice, no cups’ van @johnsjuicenyc, de ‘Vegan-Filipine bites’ van @rubekitchen en de ‘Ramen Bruger’ van @ramenburger. Smorgasburg gaat van april tot oktober elk weekend door. Elke zaterdag in Williamsburg en elke zondag in Prospect Park.

(Tekst loopt verder onder de foto's)

Smorgasburg (c) Silvie Bonne

Smorgasburg (c) Silvie Bonne

Smorgasburg (c) Silvie Bonne

Smorgasburg (c) Silvie Bonne

Poké bowl

De Poké bowl is een van de food-trends van de afgelopen jaren en is niet alleen mega lekker, maar gelukkig ook gezond. Een ‘poké bowl’ bestaat uit een kom met alle ingrediënten die je normaal in een sushi kan terugvinden en zo mogelijk nog lekkerder. Bij ‘Pokee’ (@pokeenyc) kan je naast de gewone bowl ook een zomerse versie in een cone krijgen. Eens je hersenen gewoon zijn aan het idee van rauwe vis in een ijshoorntje, dan is dit een heerlijke zomers tussendoortje!

(Tekst loopt verder onder de foto's)

Pokee (c) Silvie Bonne

Matcha

Een andere trend is ‘matcha’. Matcha poeder wordt verwerkt in allerhande drankjes en gerechten en het lijkt alsof er elke week ergens een nieuwe matcha-bar, met nieuwe creaties opend. Matcha-Latte kan je tegenwoordig bijna overal verkrijgen, maar ook matcha-cake, matcha-mochito, mach-regenboog-limonades en matcha-ice cream duiken overal op. Extra instagrammable: de 24k golden matcha & vanilla soft serve van @matchanmore en de matcha-latte-met-schattige-gezichtjes van @sweetmomentnyc.

(Tekst loopt verder onder de foto's)

Matcha and More (c) Silvie Bonne

Sweet Moments  (c) Silvie Bonne

Deze en meer beelden en tips kun je terugvinden op mijn Instagramaccount (@bonnesilvie) en vanaf het najaar in mijn boek ‘NYC guide for Instagrammers’ (Uitgeverij Luster).

Meer zien? Deze zomer is er een mini-expo met een aantal #newyorknewyork foto’s bij restaurant Hashtag Food in Brugge. Je kan er ook terecht voor limited edition art-prints.

Smakelijk! ;)

Alle beelden op deze site en blog zijn beschermd volgens de auteurs- en portretrechten. Beelden kunnen niet gekopieerd, gedownload of op eigen site of social media geplaatst worden zonder schriftelijke toestemming van de fotograaf (Silvie Bonne) en de geportretteerden.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page