top of page

Hot in The City!

Net als in België is het in New York zeer Hot in The City! De hittegolf-temperaturen van België zijn van juni tot september echter ‘normale temperaturen’ voor New York. Gelukkig zijn er ook veel manieren om af en toe een beetje af te koelen, want dat is best wel nodig!

Dit artikel verscheen eerder op June.be.

(Tekst loopt door onder foto)

Hot in The City (c) Silvie Bonne

NYC Ferry

Tijdens de zomermaanden verplaats ik mij het liefst met de ferry. Een ticket voor de NYC Ferry (@nyc_ferry) kost even veel als een metroticket. Er zijn verschillende opstapplaatsen langs de East River waarbij je vanuit Manhattan naar Brooklyn, Queens of the Bronx kan varen. Eens je bent opgestapt kan je kiezen voor een airco-gekoelde plek binnen of je kan je haren laten wapperen in een verfrissend windje op het dak van de boot (ik verkies de laatste!). In beide gevallen kan je genieten van het magnifieke uitzicht.

(Tekst loopt door onder foto)

Hot in The City - NYC Ferry (c) Silvie Bonne

Hot in The City - NYC Ferry (c) Silvie Bonne

Brooklyn Bridge Park

De NYC Ferry brengt je o.a. naar Brooklyn Bridge Park (@brooklynbridgepark). Dit park aan de voet van de Brooklyn Bridge overspant maar liefst twee kilometer langs de oever van de East River. De verschillende pieren in het park hebben elk een eigen bestemming gekregen. Zo kan je op Pier 2 terecht om te rolschaatsen (incl. jaren ’80 muziek!), op Pier 3 wordt je betoverd door een rustige groene oase met een labyrint en op Pier 6 is er een extra verfrissende ‘Water Lab Playground’.

(Tekst loopt door onder foto)

Hot in The City - Brooklyn Bridge Park (c) Silvie Bonne

Hot in The City - Brooklyn Bridge Park (c) Silvie Bonne

Domino Park

Eind juni is het spiksplinternieuwe Domino Park (@dominopark) geopend. Ook dit park kan je terugvinden aan de oever van de East River. Het werd gebouwd op het voormalige terrein van de Domino Suiker Fabriek en in het originele en bijzondere design van het park zijn heel wat elementen uit de fabriek verwerkt. Bovendien zorgt de Mexicaanse bar, het beach-volley-veld, de kleurrijke speelfontein en de vele chill- en relax-hoekjes dat het park in korte tijd zeer populair geworden is bij de hippe en creatieve locals uit Williamsburg.

(Tekst loopt door onder foto)

Hot in The City - Domino Park (c) Silvie Bonne

Hot in The City - Domino Park (c) Silvie Bonne

The Loeb Boathouse

Hét park der parken, Central Park (@centralparknyc), is de ideale plaats op warme dagen. Bomen zorgen voor welkome schaduw, alle 21(!) speeltuinen hebben minstens één waterfontein om even door te lopen en bij The Loeb Boathouse kan je een roeiboot huren. Voor 15 dollar kan je met 4 personen voor een uur over The Lake varen. Je hebt weliswaar een beetje spierkracht nodig, maar het uitzicht maakt het meer dan goed!

(Tekst loopt door onder foto)

Hot in The City - Loeb Boathouse (c) Silvie Bonne

Hot in The City - Loeb Boathouse (c) Silvie Bonne

The Frying Pan

The Frying Pan (#fryingpannyc) is een historisch schip dat permanent aangemeerd ligt op Pier 66 aan de Hudson River. Je kan het schip gewoon bezoeken, maar je kan er ook terecht voor een hapje of een drankje. De openlucht bar is een hotspot voor afterwork drinks en het observatiedeck is de perfecte plaats voor een heerlijke maaltijd bij zonsondergang. Geen betere plek om een warme zomeravond af te sluiten.

(Tekst loopt door onder foto)

Hot in The City - The Frying Pan (c) Silvie Bonne

Hot in The City - The Frying Pan (c) Silvie Bonne

Deze en meer beelden en tips kun je terugvinden op mijn Instagramaccount (@bonnesilvie) en vanaf eind september in haar boek ‘NYC guide for Instagrammers’ (uitgeverij Luster).

Meer zien? Deze zomer is er een mini-expo met een aantal #newyorknewyork foto’s bij restaurant Hashtag Food in Brugge. Je kunt er ook terecht voor limited edition art-prints.

Stay Cool! ;)

Alle beelden op deze site en blog zijn beschermd volgens de auteurs- en portretrechten. Beelden kunnen niet gekopieerd, gedownload of op eigen site of social media geplaatst worden zonder schriftelijke toestemming van de fotograaf (Silvie Bonne) en de geportretteerden.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square
bottom of page