top of page

NYC Classics vs NYC Hidden Gems

De New Yorkse ‘Top-10-lijstjes’ die je kan terugvinden in de meeste toeristische gidsen blijven uiteraard toppers en zijn niet voor niets echte ‘klassiekers’, maar naast deze gekende attracties zijn er ook heel wat minder bekende parels. Deze ‘Hidden Gems’ worden misschien wel de volgende klassiekers, maar blijven voorlopig nog even bespaard van lange wachtrijen of platgelopen paden.

(Dit artikel verscheen eerder op de June.be, Travel Magazine Website)

The Brooklyn Bridge vs The Williamsburg Bridge

De Brooklyn Bridge is ontegensprekelijk New Yorks meest iconische monument. Naast de Brooklyn Bridge zijn er echter nog een aantal bruggen die Manhattan met Brooklyn of Queens verbinden en die absoluut niet moeten onderdoen voor het zicht vanop de Brooklyn Bridge. In tegendeel: vanop de Manhattan Bridge of vanop de Williamsburg Bridge heb je bovenop het zich op de magische NYC skyline ook nog eens zicht op de Brooklyn Bridge zelf. De Williamsburg Bridge is mijn absolute favoriet. Deze brug verbindt twee toffe buurten (Lower East side en Williamsburg) met elkaar én is extra ‘Instagrammable’: stoer door de graffiti en tags, maar tegelijk ook ‘schattig’ dankzij het roze ijzerwerk. Wandelen over een roze brug… Daar kan je alleen maar vrolijk van worden!

(Tekst loopt verder onder de foto's)

Brooklyn Bridge (c) Silvie Bonne

Williamsburg Bridge (c) Silvie Bonne

MoMA vs The Bushwick Collective

MoMA (@themuseumofmodernart) is niet enkel het bekendste museum in New York, maar waarschijnlijk ook het beroemdste ter wereld. Terecht een niet te missen stopplaats bij een bezoek aan The City. Naast de vele New Yorkse musea kan je echter ook op straat van kunst genieten. Zo kan je in Bushwick (Brooklyn) ‘The Bushwick Collective’ (@thebushwickcollective) terugvinden, een graffiti en street art project. Dankzij dit project is deze buurt van ooit verwaarloosde en trieste omgeving veranderd in een veilige, gezinsvriendelijke en hippe buurt. De muurschilderingen zijn allemaal kindvriendelijk en niet controversieel. Noch de eigenaren van de gebouwen, noch de kunstenaars worden betaald. Hierdoor blijven de kunstwerken authentiek en kan je gerust enkel uren rondlopen in dit ‘openlucht museum’ waarvoor je geen toegang hoeft te betalen.

(Tekst loopt verder onder de foto's)

MoMA (c) Silvie Bonne

The Bushwick Collective (c) Silvie Bonne

Central Park vs Hunters Point Park

Central Park (@centralparknyc) is de groene long van New York City en is een geweldige plaats om even te ontsnappen aan het drukke Manhattan. Naast Central Park zijn er echter nog heel wat andere prachtige parken te ontdekken. Zo kan je, op slechts 1 metro-stop van Grand Central, in Long Island City naar het Hunters Point Park. Dit park is nog maar enkele weken open en sluit aan bij het Gantry Plaza State Park. Beiden parken zijn mijn persoonlijke favorieten: knap aangelegd, veel leuke details (verborgen hoekjes, een uitzichttoren, public art, hangmatten) een gezellige coffee bar (@coffeednyc) en vooral heel veel ligbanken om van het fenomenale uitzicht te genieten.

(Tekst loopt verder onder de foto's)

Central Park  (c) Silvie Bonne

Hunters Point Park South (c) Silvie Bonne

Wil je graag meer New Yorkse Hidden Gems ontdekken?

Vanaf 15 september is het boek ‘NYC guide for Instagrammers’ verkrijgbaar in je favoriete boekenwinkel. Bovendien kan je een exemplaar winnen via een weggeef-actie op de June Instagram account!

Breng je binnenkort een bezoek aan New York City?

Je kan bij mij terecht voor een unieke ‘NYC Photowalk’: een wandeling in een fotogenieke buurt, waarbij ik zorgt voor achtergrondinformatie en tips over waar en hoe je zelf de mooiste foto’s kan nemen. Ondertussen wordt er ook een spontane fotoreportage gemaakt, zodat je bij thuiskomst een reeks professionele beelden en herinneringen in je mailbox kan terugvinden. Contacteer me gerust als je vrijblijvend meer info wenst: hello@silviebonne. be.

NYC Guide for Instagrammers (c) Silvie Bonne

Alle beelden op deze site en blog zijn beschermd volgens de auteurs- en portretrechten. Beelden kunnen niet gekopieerd, gedownload of op eigen site of social media geplaatst worden zonder schriftelijke toestemming van de fotograaf (Silvie Bonne) en de geportretteerden.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page