top of page

Tips voor een NY Trip met Tieners!

De laatste jaren is New York City meer en meer een bestemming voor familiereizen. En terecht, The Big Apple loves kids! Casper (mijn zoon) kwam hier voor het eerst als 4-jarige en wou sindsdien elk jaar terugkomen. Ondertussen is hij een echte New Yorkse teenager (13) en deelt hij graag een paar van zijn favorieten.

(Dit artikel verscheen eerder op de June.be online travel magazine)

The Classics

Als je voor het eerst een bezoek brengt aan The Big Apple, dan kunnen de ‘Klassiekers’ niet ontbreken:

 • Time Square heeft de grootste concentratie bilboards ter wereld en ook al is dit het epicentrum van commerce, het is en blijft erg indrukwekkend om in het midden van dit kruispunt te staan en je te laten overdonderen door alle prikkels.

 • Lady Liberty is ongetwijfeld hét symbool van New York City. The Statue of Liberty staat op ‘Liberty Island’ en dit eiland is enkel en alleen bereikbaar met de Statue Cruises vanuit Battery Park? Ja kan haar echter ook zien vanuit de gratis Staten Island Ferry of vanop Brooklyn Bridge Park.

 • The Rockefeller Center noemt zichzelf ‘A City within the City’. Het gigantische complex bestaat uit 19 gebouwen, waaronder Radio City Music Hall en The Top of The Rock (het beste uitzicht!). Je kan er ook heel wat toffe winkels vinden, zoals de magische F.A.O. Schwarz, de Lego Store, de Nintendo Store …

(Tekst loopt verder onder de foto's)

NYC with Teens - Time Square (c) Silvie Bonne

NYC with Teens - Liberty Island (c) Silvie Bonne

NYC with Teens - Top of The Rock (c) Silvie Bonne

Pop Ups

De laatste tijd popt er elke week wel ergens een nieuwe PopUp ‘Experience’ op in New York City. Sommige zijn helemaal gratis, andere zijn (veel te) duur.

Wat dacht je bijvoorbeeld van ‘Candytopia’ (kamers vol spectaculaire snoepcreaties!) of ‘Mickey, The True Original Exhibition’ (een uitgebreide kunst-beleving rond de iconische Mickey Mouse) of ‘The Future of Sport’ (een extra Instagrammable interactieve sportbeleving)?

Via @fomofeed en @fomofeedkids blijf je op de hoogte van de laatste nieuwe #nycpopups .

(Tekst loopt verder onder de foto's)

NYC with Teens - Candytopia (c) Silvie Bonne

NYC with Teens - Mickey, The True Original (c) Silvie Bonne

NYC with Teens - The Future of Sport (c) Silvie Bonne

Street Art Hunting

Sommige buurten zijn bekend om hun knappe street art. Het is heel fijn om deze wijken te ontdekken aan de hand van de murals. Fan van street art? Neem dan zeker eens een kijkje in Brooklyn, waar je vooral in Bushwick en in Williamsburg heel veel kei coole graffiti kan terugvinden. Sinds een paar maanden kan je bovendien, verspreid over heel New York, 19 indrukwekkende werken van de Braziliaanse kunstenaar Eduardo Kobra terugvinden.

(Tekst loopt verder onder de foto's)

NYC with Teens - Bushwick (c) Silvie Bonne

NYC with Teens - Williamsburg (c) Silvie Bonne

NYC with Teens - Kobra Street Art (c) Silvie Bonne

Eilandhoppen

Rond Manhattan zijn er een paar bijzondere ‘eilanden’ die heel erg makkelijk bereikbaar zijn.

 • Op slechts 3 minuten met de ferry vanuit Manhattan ben je op Governors Island. Een groot park zonder auto’s waar je o.a. kan zomer-schaatsen, kamperen, klimmen, fietsen of lekker lui in de ‘hammock grove’ rondhangen.

 • De metro brengt je rechtstreeks naar Coney Island. De leukste combinatie van zee, strand en retro-entertainment! Houten rollercoasters, ‘The Wonder Wheel’, Nathans’s Original Hotdogs en zeemeerminnen… Hier vind je het allemaal!

 • Roosevelt Island kan je zowel met de metro als met de ferry bereiken, maar het is veel leuker om de Roosevelt Island ‘Tram’ te nemen: een skilift die je boven de straten en de East River doet zweven!

(Tekst loopt verder onder de foto's)

NYC with Teens - Governors Island (c) Silvie Bonne

NYC with Teens - Coney Island (c) Silvie Bonne

NYC with Teens - Roosevelt Island (c) Silvie Bonne

Central Park

Central Park is de groene long van Manhattan en is zo veel meer dan bomen en gras! Er zijn maar liefst 21 speeltuinen, een reusachtig standbeeld van Alice in Wonderland waar je op mag klimmer, een poppentheater, een (gratis) openlucht zwembad, een waterval die perfect is om tijdens de zomermaanden wat af te koelen… Onze favoriete activiteit? Een roeiboot huren bij Loeb Boathouse (15 dollar voor een boot van 4 personen voor 1 uur) om onze armspieren te trainen (of om gewoon wat rond te dobberen :)).

(Tekst loopt verder onder de foto's)

NYC with Teens - Loeb Boathouse (c) Silvie Bonne

NYC with Teens - The Ramble at Central Park (c) Silvie Bonne

NYC with Teens - Shaved Ice (c) Silvie Bonne

En verder ook nog…

De lijst met toffe tips voor tieners (van elke leeftijd ;)) is eindeloos… Deze willen we zeker ook nog meegeven: het Modern Pinball ‘museum’ in Kips Bay bezoeken (kan je de highscore breken?), Bubble Tea in Chinatown proeven, in de rij gaan staan voor hipster winkels in Soho, een suger crush krijgen enkel en alleen al door de geur van 'Dylans Candy Bar', VR en zoveel meer ontdekken in 'Sony Square', verdwalen in de 'Forbidden Planet 'en sneakers zoeken in de 'Flight Club'!

(Tekst loopt verder onder de foto's)

NYC with Teens - China Town (c) Silvie Bonne

NYC with Teens - Modern Pinball (c) Silvie Bonne

NYC with Teens - VR at Sony Square (c) Silvie Bonne

BONUSTIPS:

Breng je binnenkort een bezoek aan New York City (met of zonder kids / teens)?

 • Je kan bij mij terecht voor een unieke ‘NYC Photo Shoot Walk’: een wandeling in een fotogenieke buurt, waarbij ik zorgt voor achtergrondinformatie en tips over waar en hoe je zelf de mooiste foto’s kan nemen. Ondertussen wordt er ook een spontane fotoreportage gemaakt, zodat je bij thuiskomst een reeks professionele beelden en herinneringen in je mailbox kan terugvinden. Contacteer me gerust voor vrijblijvend meer info: hello@silviebonne.be.

 • Deze en nog veel meer hotspots kan je terugvinden in mijn boek, de 'NYC Guide for Instagrammers'. Deze gids biedt 100 suggesties voor indrukwekkende of bijzondere locaties in New York City. Naast een aantal iconische klassiekers kan je er ook heel wat Hidden Gems in terugvinden, incl. praktische info en tips.

NYC with Teens - Photo Walk in Dumbo (c) Silvie Bonne

NYC with Teens - Photo Walk in L.I.C. (c) Silvie Bonne

NYC with Teens - Photo Walk in L.E.S. (c) Silvie Bonne

See You in The City?

Meer info via hello@silviebonne.be.

Alle beelden op deze site en blog zijn beschermd volgens de auteurs- en portretrechten. Beelden kunnen niet gekopieerd, gedownload of op eigen site of social media geplaatst worden zonder schriftelijke toestemming van de fotograaf (Silvie Bonne) en de geportretteerden.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square
bottom of page