top of page

Santa Claus Is Comin' To Town!

Kerst in New York dat is Jingelin' All The Way!

Wandelen in The City is als een bezoek aan Winter Wonderland met ontelbaar veel lichtjes en een streepje magie op elke straathoek.

Benieuwd naar een paar plaatsen waar je extra veel kerstsfeer kan opsnuiven?

(Tekst loopt door onder foto's)

Christmas in NYC (c) Silvie Bonne

750.000 bezoekers tijdens 'The Holiday Season'

Het 'Rockcenter,' waar de grootste (22 m hoog!) kerstboom van NYC staat, krijgt tijdens de kerstperiode maar liefst 750.000 bezoekers over de vloer. De indrukwekkende boom heeft 50.000 ledlichtjes en op de top staat een ster met 3 miljoen Swarovski kristallen (dat weegt 40 kg, mocht je het je afvragen ;)). Naast de spectaculaire kerstboom kan je er ook terecht om te schaatsen op de iconische schaatspiste onder de kerstboom én kan je er genieten van het magische lichtspektakel dat zicht elke avond afspeelt op de gevel van Saks 5th Avenue.

Rockcenter (c) Silvie Bonne

Rockcenter (c) Silvie Bonne

Rockcenter (c) Silvie Bonne

Rockcenter (c) Silvie Bonne

Kerstbomen galore

De Rockefeller tree is niet de enige kerstboom in The City. Kerstbomen hebben hier een hoge status en je kan dan ook een aantal prachtexemplaren terugvinden. Mijn favorieten: de kerstbomen rond de gigantische wereldbol in de lobby van 'The Daily News Building' (jawel, die van Lois Lane & Kent Clark!), de kerstboom in de lobby van de Chrysler Building (ook zonder kerstsfeer de moeite waard om te bezoeken!), de kerstboom boven de ingang van Radio City Music Hall (thuisbasis van 'The Rockettes Christmas Special') , de kerstboom in 'Bryant Park Winter Village' (een heerlijke kerstmark en ook hier een schaatsbaan), de kerstboom van het Lotte New York Palace hotel (met St. Patricks Cathedral op de achtergrond) en de kerstboom in het park van Tudor City (de perfect plek om de kerstgeste even te ontlopen).

(Tekst loopt door onder foto's)

Kerst in NYC (c) Silvie Bonne

Kerst in NYC (c) Silvie Bonne

Kerst in NYC (c) Silvie Bonne

Kerst in NYC (c) Silvie Bonne

Kerst in NYC (c) Silvie Bonne
Kerst in NYC (c) Silvie Bonne

Kerst-Insta-Spots

Als 'Most Instagrammable City in the World' zorgt NYC natuurlijk ook voor voldoende Insta-X-mas!

Pop-Ups poppen hier op als paddestoelen uit de grond en een heuse Kerst-Pop-Up kon natuurlijk niet ontbreken. Het 'Sugar & Spice Pop-Up Museum' werd gecreëerd door twee laatstejaars-studenten. Het is een 'Winterwonderland experience' met interactieve installaties in kerstthema, die de perfecte achtergrond vormen voor een kerstselfie. ;)

Ook bij The Standard Hotel aan The High Line kan je terecht voor een extra 'Instagrammable' Winterwonderland! Het Hotel creëerde een 'Hot Chocolate Bar' tussen gouden- en neon kerstbomen, vol twinkelende lichtjes en gingerbreadmen. Een regenboog-wandelpad tussen de kerstbomen brengt je naar verschillende gezellige hoekjes waar je je kan opwarmen aan de warme chocomelk.

(Tekst loopt door onder foto's)

Kerst in NYC (c) Silvie Bonne

Kerst in NYC (c) Silvie Bonne

Kerst in NYC (c) Silvie Bonne

Kerst in NYC (c) Silvie Bonne

Kerst in NYC (c) Silvie Bonne

Window shopping

Tijdens de kerstperiode is Window Shopping in NYC meer dan ooit de moeite.

Bij Saks 5th Avenue is het thema dit jaar 'Theater of Dreams', een digitaal animatie-story-telling concept dat absoluut betoverend is.

Bij Bergdorf Goodman is het thema 'Bergdorf Goodies', een reisverhaal over alles wat zoet is. Elk van de 5th Avenue-vensters legt een reeks vakantietrips vast, van gigantische candy-canes en peperkoekhuisjes tot suikerspinnen-families en neon-lekkernijen.

Macy's is waarschijnlijk het meest gekend voor hun fantastische 'holiday windows'. Het thema van dit jaar is "Believe In The Wonder Of Giving." De zes vensters delen een verhaal over vriendschap, familie, avontuur en teamwerk.

(Tekst loopt door onder foto's)

Kerst in NYC (c) Silvie Bonne

Kerst in NYC (c) Silvie Bonne

Kerst in NYC (c) Silvie Bonne

Kerst in NYC (c) Silvie Bonne

Kerst in NYC (c) Silvie Bonne

Kerst in NYC (c) Silvie Bonne

Santa Baby!

Macy's was in 1870 de eerste winkel met een 'In-Store Santa Claus' en is sindsdien dé place-to-be voor een magische meet-and-greet met de Kerstman. De Kerstman doet zijn intrede in NYC tijdens de Macy's Thanksgiving parade en kan vanaf de dag na Thanksgiving bezocht worden in 'Santaland'. Santaland bezoeken is helemaal gratis, maar je moet wel op voorhand reserveren. Ondanks een reservatie reken je best op min. een uur wachttijd alvorens Santaland te betreden, maar eens je via de 'North Pole Express' Santaland binnen komt, word je meteen betoverd door de vrolijke kerstelfen, een pratende boom, Santa's werkplaats, dansende dieren, een regenboogbrug en zoveel meer. Eens je de Noordpool hebt bereikt kan je Santa ontmoeten!

(Tekst loopt door onder foto's)

Santaland (c) Silvie Bonne

Santaland (c) Silvie Bonne

Santaland (c) Silvie Bonne

Santaland (c) Silvie Bonne

Santaland (c) Silvie Bonne

Kerstcadeau?

Nog op zoek naar een kerstcadeautje? In The Plaza Hotel Boutique kan je gesigneerde exemplaren van de NYC Guide for Instagrammers terugvinden! ;)

Happy Holidays!

NYC Guide for Instagrammers at The Plaza Hotel (c) Silvie Bonne

Alle beelden op deze site en blog zijn auteursrechtelijk beschermd. Beelden kunnen niet gekopieerd, gedownload of op eigen site of social media geplaatst worden zonder schriftelijke toestemming van de fotograaf (Silvie Bonne).

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page