top of page

Jingle All The Way at Dyker Heights!

Dat ze Kerst kunnen vieren in NYC staat buiten kijf. Maar de kerstdecoratie die je in Dyker Heights (Brooklyn) kan terugvinden, is beslist de meest over-the-top (hoewel, kan kerstversiering ooit over-the-top zijn?) die wij ooit hebben gezien. Jingling ALL THE WAY!

Dit artikel verscheen eerder op USA365.nl.

(Tekst loopt door onder foto's)

Dyker Heights (c) Silvie Bonne

Dyker Heights (c) Silvie Bonne

Dyker Heights is een residentiële buurt in Brooklyn op ongeveer een uur reistijd van Midtown Manhattan. Het is een niet-typische New Yorkse wijk met vrijstaande en halfvrijstaande woningen met grote opritten en (voor)tuinen. De wijk is voornamelijk beroemd door de Kerstdecoraties en word ‘het epicentrum van professionele opgehangen Kerstverlichting’ genoemd. De meeste decoraties worden dan ook door professionele decorateurs opgezet, waarbij de kostprijs bij de meest extreme decoraties oploopt tot wel 20.000 dollar!

(Tekst loopt door onder foto's)

Onderweg naar de meest populaire huizen (in 83rd Street tussen 11the en 13th Avenue) ervaar je een aanzwellend crescendo van rendieren, kerstmannen, notenkrakers, kerstbomen, engelen, opblaas-figuren allerhande en vooral lichtjes… miljoenen lichtjes!

Naar het schijnt zouden sommige bewoners in december een elektriciteit-rekening hebben van 10.000 dollar! Zei ik al dat het misschien een beetje over-the-top is?

De Kerstversiering gekte is begonnen tijdens de jaren ’80 en is sindsdien steeds verder uitgegroeid tot het spektakel dat het nu is. Jaarlijks komen maar liefst 100.000 bezoekers een kijkje nemen naar de decoratie extravaganza.

(Tekst loopt door onder foto's)

Onze favorieten:

  • De bijna 5 meter grote Kerstman (met de even grote notenkrakers achter zijn rug) aan de ingang van het Polizzotto huis.

  • Het huis recht tegenover de reuze Santa, waar er zoveel kerstdecoraties naast en op elkaar gestapeld staan, dat je het huis zelf letterlijk niet meer kan zien staan.

Moet het nog gezegd worden dat wij bijzonder onder de indruk waren?

Praktisch:

  • Wanneer? Het decoreren start tijdens het eerste weekend na Thanksgiving en de decoraties blijven hangen / staan / liggen tot 4 januari. Tussen 5pm en 9pm zijn de meeste lichtjes aan.

  • Waar? De meest indrukwekkend decoraties kan je terugvinden van 83rd Street tot 86th Street, tussen 11th en 13th Avenue. De populairste huizen staan in 84th Street, tussen 11th en 12th Avenue.

  • Bereikbaarheid: met de taxi ( = de makkelijkste maar duurste optie) of met de metro ( = R-lijn naar 86th Street en dan nog een 15-tal minuten wandelen) of je kan een van de georganiseerde bustours boeken.Meer NYC-tips?

een gids met 100 suggesties voor indrukwekkende of bijzondere fotogenieke spots in New York City.

(En bovendien het ideale Kerstgeschenk voor NYC-lovers! ;))
Fijne feestdagen!


Alle beelden op deze site en blog zijn beschermd volgens de auteurs- en portretrechten. Beelden kunnen niet gekopieerd, gedownload of op eigen site of social media geplaatst worden zonder schriftelijke toestemming van de fotograaf (Silvie Bonne) en de geportretteerden.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page