top of page

Buurt in Beeld: Williamsburg

Het leven in het trendy Williamsburg speelt zich af tegen de achtergrond van een industrieel decor. De geslaagde mix van oud en nieuw zorgt voor een creatieve vibe en innovatieve initiatieven.

Williamsburg is dan ook een van de meest populaire buurten in Brooklyn en misschien wel een van de hipste van heel New York. Er is een levendige kunst- en muziek scene en een zeer uitgebreide keuze aan café’s, bars, restaurants en koffieshops.

Dit artikel verscheen eerder op USA365.nl.

(Tekst loopt door onder foto)

Deze buurt wordt ook wel ‘Brooklyn’s foodiest neighborhood’ genoemd en Smorgasburg verdient dus zeker een plaats in deze wijk. Smorgasbord is Brooklyn’s weekend foodie Mecca. In het East River State park kan je elke zaterdag ongeveer 100 verschillende verkopers terugvinden die de laatste trends en de New Yorkse Klassiekers aanbieden in dit wekelijkse openlucht foodfestival (van 1 mei tot 31 oktober). Als je iets hebt kunnen kiezen uit de grote keuze aan fancy drankjes en bijzondere gerechten, dan kan je er van genieten op de oever van de East River, met uitzicht op de Manhattan skyline. De perfecte plaats voor foodstagrammers! ;)

(Tekst loopt door onder foto's)

Smorgasburg (c) Silvie Bonne

Smorgasburg (c) Silvie Bonne

Smorgasburg (c) Silvie Bonne

Smorgasburg (c) Silvie Bonne

Een andere zomer klassieker is ‘Mister Dips’ (midden april tot eind oktober). Rond het bijzondere gebouw van het Williams Vale Hotel is er een ietwat verborgen parkje die je kan bereiken via een trap op de hoek van N 12th street met Wythe Avenue. Eens je boven bent heb je een wijds zicht over Williamsburg en de bijzondere architectuur van het Williams Vale Hotel. In dit bovengronds park staat de Mister Dips airstream geparkeerd. Mister Dips is de foodtruck van dezelfde mensen achter de chique en populaire Williams Vale bar en -restaurant, maar is wat budgetvriendelijker. Op het menu: extra fotogenieke soft serve cups & cones (uiteraard met dip) en eenvoudige hamburgers met retro ‘waffle fries’ (met of zonder kaas).

(Tekst loopt door onder foto)

Mister Dips  (c) Silvie Bonne

Mister Dips  (c) Silvie Bonne

Van Smorgasburg en Mister Dips wandel je in een paar minuten naar Bedford Avenue, waar je op bijna elke hoek een knappe street art mural tegenkomt. Zelfs de straat wordt niet gespaard, letterlijk ‘street art’ dus. Je kan het werk terugvinden van enkele internationale iconen zoals Kobra, Jorit, Paul Richard, Brolga, Ricardo Gonzalez, Woodzart , Naveen Shakil, Mike Makatron …

(Tekst loopt door onder foto's)

Williamsburg Street Art - Kobra (c) Silvie Bonne

Williamsburg Street Art - Kobra (c) Silvie Bonne

Williamsburg Street Art - Paul Richard (c) Silvie Bonne

Williamsburg Street Art - Woodzart (c) Silvie Bonne

Williamsburg Street Art - Naveen Shakil (c) Silvie Bonne

Sinds deze zomer kan je ook terecht in het Domino Park. Op de voormalige site van de Domino Suikerfabriek werd een prachtig 2,2 hectare groot openbaar park aangelegd. De fabriek sloot zijn deuren voorgoed in 2004 en het duurde tot 2018 voor het publiek toegang kreeg tot de kwart mijl (400 meter) lange esplanade langs de Williamsburgse waterkant, aan de oever van de East River.

Het ontwerp van het park is een eerbetoon aan de voormalige fabriek. Oude machines worden als kunstwerken tentoongesteld, twee reusachtige hijskranen zijn onderdeel van een verhoogd wandelpad en vier enorme siroop-tanken scheiden de bloemenvelden van de sportvelden. De ‘Artifact Walk’ informeert de bezoekers over de geschiedenis van deze plaats. Het park speelt perfect in op de hippe en creatieve bewoners van Williamsburg. Het is dan ook geen wonder dat het -zeker tijdens het weekend- druk wordt bezocht.

(Tekst loopt door onder foto's)

Domino Park Williamsburg (c) Silvie Bonne

Domino Park Williamsburg (c) Silvie Bonne

Domino Park Williamsburg (c) Silvie Bonne

Domino Park Williamsburg (c) Silvie Bonne

Naast het Domino Park kan je de ‘North Brooklyn Farms’ terugvinden. Deze organisatie hervormt ongebruikt land naar een openbare groene ruimte, met duurzaam geteelde producten. De ‘farm’ is vrij toegankelijk en je kan er, naast het weelderige groen, ook het prachtige ‘Glass House’ van de Brooklynse kunstenaar Tom Fruin bewonderen.

(Tekst loopt door onder foto's)

Domino Park Williamsburg (c) Silvie Bonne

Domino Park Williamsburg (c) Silvie Bonne

Via de Williamsburg Bridge kan je van Brooklyn naar Manhattan wandelen. Het voetgangerspad start op Bedford Avenue, tussen S 5th Street en S 6th Street.

Elke New Yorkse brug heeft een eigen persoonlijkheid en niet in het minst de Williamsburg Bridge. De brug oogt behoorlijk stoer door de graffiti en tags, maar is tegelijk zeer ‘schattig’ dankzij het roze ijzerwerk. De brug is 2227 meter lang en wandelen van Williamsburg naar Manhattan neemt ongeveer een half uur tijd in beslag. Daar deze brug heel wat minder iconisch is dan de Brooklyn Bridge, zijn hier ook heel wat minder toeristen.

Wandelen of fietsen over een roze brug… daar kan je alleen maar vrolijk van worden! Bovendien krijg je er een uniek uitzicht bovenop én is de brug bijzonder fotogeniek. Ideaal voor een foto-shoot! ;)

(Tekst loopt door onder foto's)

Williamsburg Bridge (c) Silvie Bonne

Williamsburg Bridge (c) Silvie Bonne

Williamsburg Bridge (c) Silvie Bonne
Williamsburg Bridge (c) Silvie Bonne

BONUS TIP 1

Via de website en app ‘Art Pigeon’ kan je alle public art in NYC op een handige kaart terugvinden. Mijn favorieten uit Williamsburg staan in dit Art Pigeon lijstje: https://artpigeon.nyc/guide/williamsburg-insta-expert/

BONUS TIP 2

Je kan bij mij terecht voor een NYC Photo Shoot Walk in Williamsburg. Tijdens een wandeling (+/- 2 uur, +/- 5 kilometer) toon ik je de meest fotogenieke plekjes en zorg ik ondertussen voor een spontane fotoreportage. Bij thuiskomst mag je een reeks professionele beelden en blijvende herinneringen in je mailbox verwachten. Contacteer me gerust voor vrijblijvende info via hello@silviebonne.be.

Williamsburg Photo Shoot Walk (c) Silvie Bonne

Williamsburg Photo Shoot Walk (c) Silvie Bonne

Alle beelden op deze site en blog zijn beschermd volgens de auteurs- en portretrechten. Beelden kunnen niet gekopieerd, gedownload of op eigen site of social media geplaatst worden zonder schriftelijke toestemming van de fotograaf (Silvie Bonne) en de geportretteerden.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page