top of page

NYC Galleries

Met meer dan 1.500 kunstgalerijen heeft NYC de hoogste concentratie galerijen ter wereld. De perfecte manier om kunst te beleven en altijd opnieuw nieuwe meesters te ontdekken. In tegenstelling tot de musea is de toegang gratis en kan je een kunstwerk meenemen naar huis (niet gratis ;)).

De galerijen zijn verspreid over alle New Yorkse buurten, maar de grootste verzameling kan je terugvinden in Chelsea en in de Lower East Side.

In Chelsea zitten de galerijen voornamelijk in voormalige grote pakhuizen en garages. Het zijn vaak grote ruimtes, waar bijzondere installaties en extra grote kunstwerken ten toon gesteld kunnen worden.

In de Lower East Side hebben heel wat galerijen een plek gevonden in voormalige kleinere winkeltjes. De tentoonstellingen worden hierdoor vaak verspreid over verschillende verdiepingen in eenzelfde gebouw.

Een lijst met 'De beste gallerijen van New York City' opmaken is niet zo evident, omdat, volgens mij, het vooral de tentoonstelling (of 'show' zoals het hier wordt genoemd) bepaald hoe interessant een bezoek aan de galerij al dan niet is.

Je kan op voorhand een kijkje nemen op de websites, maar je kan je ook gewoon laten verrassen door wat er op het moment te zien is. Vooral in Chelsea liggen de galerijen zo dicht bij elkaar, dat je in een en dezelfde staat al zeker en vast een aantal bijzondere kunstwerken zal tegenkomen.

Mijn Top 10 NYC Galleries met bijzondere tentoonstellingen in januari en februari:

Mijn Top 10 NYC Galleries in beeld:

Als je met de muis over de foto's gaat, dan kan je zien waar de foto genomen werd.

(Bonustips onder de foto's)

Top 10 NYC Galleries at www.silviebonne.be (pic by Kiari Lady Boss)

Friedman Benda Gallery (c) Silvie Bonne

Friedman Benda Gallery (c) Silvie Bonne

Pace Gallery (c) Silvie Bonne

Pace Gallery (c) Silvie Bonne

Marianne Boesky Gallery (c) Silvie Bonne

Marianne Boesky Gallery (pic by Mickey Blank)

Marianne Boesky Gallery (c) Silvie Bonne

Gladstone Gallery (c) Silvie Bonne

Gladstone Gallery (c) Silvie Bonne

Gladstone Gallery (c) Silvie Bonne

Bryce Walkowitz Gallery (c) Silvie Bonne

Bryce Walkowitz Gallery (c) Silvie Bonne

Taglialatella Galleries (c) Silvie Bonne

Taglialatella Galleries (c) Silvie Bonne

Taglialatella Galleries (c) Silvie Bonne

Chase Contemporary (c) Silvie Bonne

Chase Contemporary (c) Silvie Bonne

Chase Contemporary (c) Silvie Bonne

Hauser & Wirth (c) Silvie Bonne

Hauser & Wirth (c) Silvie Bonne

The Hole (c) Silvie Bonne

The Hole (c) Silvie Bonne

The Hole (c) Silvie Bonne

The Hole (c) Silvie Bonne

The Hole (c) Silvie Bonne

The Hole (c) Silvie Bonne

Bonustips:

TIP 1

In dezelfde blok als de Hauser & Wirth gallery kan je een Comme Des Garçon winkel vinden, die precies ook een kunstgalerij is. De gevel van de winkel is een eclectische collectie van graffiti en street art en als je niet weet dat er achter deze gevel een designwinkel schuilgaat, dan loop je er misschien zo voorbij. Ook al ben ik zelf niet per se fan van designer kleding of van shoppen, deze winkel is dankzij de architectuur en de bijzondere inkleding toch een bezoekje waard.(Tip 2 onder de foto's)


Tip 2

Tijdens een NYC Photo Shoot Walk op de High Line wordt er tijd voorzien om enkele kunstgalerijen vlak naast de High Line te bezoeken. Op de High Line zelf zijn er trouwens ook verschillende kunstwerken terug te vinden. 'High Line Art' zorg voor een regelmatige roulatie van knappe kunst in verschillende vormen.

Een NYC Photo Shoot walk is een fotoreportage in een fotogenieke NYC omgeving en dat is Chelsea zeker en vast! Contacteer me gerust voor vrijblijvende info: hello@silviebonne.be.

NYC Photo Shoot Walk (c) Silvie Bonne

NYC Photo Shoot Walk (c) Silvie Bonne

NYC Photo Shoot Walk (c) Silvie Bonne

Alle beelden op deze site en blog zijn beschermd volgens de auteurs- en portretrechten. Beelden kunnen niet gekopieerd, gedownload of op eigen site of social media geplaatst worden zonder schriftelijke toestemming van de fotograaf (Silvie Bonne) en de geportretteerden.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page