top of page

Central Park in de regen

Sunday Funday!

Deze voormiddag hadden we de 'Northern Forts Tour' van de Central Park Conservancy geboekt.

De Central Park Conservancy is de organisatie die er voor zorgt dat Central Park zo mooi en bijzonder blijft als het nu is. Het is een non-profit organisatie die met heel wat vrijwilligers werkt en hun werk kan uitvoeren dankzij de giften van bezoekers, organisaties en bedrijven.

Met 42 miljoen bezoeken per jaar, is Central Park (843 hectare) het meest bezochte stadspark in de Verenigde Staten. De conservancy zorgt ervoor dat er jaarlijks nieuwe groen geplant en gezaaid wordt, het snoeien en harken van en tussen de bomen, het onderhoud van de 21 (!) speeltuinen, het verwijderen van graffiti, het onderhoud van de monumenten, de bruggen en de gebouwen, het proper houden en onderhouden van de meer dan 150 hectare meren en nog veel meer.

Zo organiseren ze o.a. ook regelmatig gidstochten door het park. Door een gidstocht te volgen kom je niet enkel heel wat intressante zaken te weten, maar steun je ook de Central Park Conservancy en het ongelooflijke werk dat ze doen.

De Northern Forts Tour gaat door in het meest noordelijk gelegen deel van Central Park. Een deel waar heel wat minder bezoekers komen, maar dat wel heel mooi is. Tijdens de gidstocht kwamen we te weten waar vroeger de forten en boerderijen zicht bevonden, nog voordat dit gebied deel uitmaakte van Central Park.

Een wandeling op zondagvoormiddag is altijd fijn, maar na deze tocht waren we wel behoorlijk doorregend... Gelukkig hadden we van de gids een toffe tip gekregen om na de wandeling terug op te warmen!

(je kan de zonnige tip onder de regenfoto's terugvinden)

Central Park in the rain (c) Silvie Bonne

Central Park in the rain (c) Silvie Bonne

Central Park in the rain (c) Silvie Bonne

Central Park in the rain (c) Silvie Bonne

Central Park in the rain (c) Silvie Bonne

Central Park in the rain (c) Silvie Bonne

Na een wandeling van anderhalf uur in de regen waren we klaar voor een warme koffie. De gids tipte ons 'TERANGA', een streepje Afrika in Manhattan.

Als je binnenstapt in Teranga, dan voel je je meteen al helemaal warm worden. Niet enkel door de effectief zeer aangenaam warme temperatuur (zeker als je doorregend bent ...), maar ook door de geweldig fijne Afikaanse inrichting, de heerlijke geuren van het keurrijke eten en de vrolijke, ritmische, muziek. Hun leuze is 'African Food is Comford Food', en dat is hier helemaal waar.

Teranga is onderdeel van 'The Africa Center', een centrum gewijd aan de hedendaagse Afrikaanse cultuur. Het is voorlopig nog niet geopend, maar ik vermoed dat het niet lang meer zal duren voor je het kan bezoeken. Tot die tijd kan je je alvast onderdompelen in de Afrikaanse cultuur van het restaurant.

Teranga at The Africa Center (c) Silvie Bonne

Teranga at The Africa Center (c) Silvie Bonne

Teranga at The Africa Center (c) Silvie Bonne

Teranga at The Africa Center (c) Silvie Bonne

Teranga at The Africa Center (c) Silvie Bonne

Teranga at The Africa Center (c) Silvie Bonne

Teranga at The Africa Center (c) Silvie Bonne

Teranga at The Africa Center (c) Silvie Bonne

Ook zin om dit (of aan ander) deel van Central Park te ontdekken tijdens een Photo Shoot Walk? Contacteer me gerust om vrijblijvend meer info te ontvangen: hello@silviebonne.be.

Alle beelden op deze site en blog zijn beschermd volgens de auteurs- en portretrechten. Beelden kunnen niet gekopieerd, gedownload of op eigen site of social media geplaatst worden zonder schriftelijke toestemming van de fotograaf (Silvie Bonne) en de geportretteerden.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page