top of page

Top 10 Eco Friendly Coffee Bars in NYC

Koffie is altijd een goed idee. Zeker als je een bezoek brengt aan NYC, The City That Never Sleeps.

New York is heeft dan ook de grootste concentratie coffeebars van heel Amerika. The Big Apple verslaat zelfs Seattle, de geboorteplaats van Starbucks. Volgens de Food Tracking App 'Eatery' blijkt dat New Yorkers 6,7 keer zoveel koffie drinken als in andere steden! Geen wonder dat je op elke straathoek koffie kan kopen.

Jammer genoeg gaat dit grote koffieverbruik ook gepaard met heel wat wegwerpbekers, maar gelukkig zijn er ook heel wat ecologische alternatieven.

Meer en meer coffee shops voorzien eco-friendly bekers en er zijn heel wat coffee bars die enkel met duurzaam geproduceerde koffiebonen werken. Tegenwoordig kan je ook in heel wat coffee shops een 'échte' tas krijgen, ipv een wegwerp beker. Bij het bestellen van de koffie vermeld je dan best wel duidelijk dat het 'To stay' is. Dit klintk misschien niet bijzonder, maar in Amerika, het land van de Starbucks & Dunkin Donuts, zijn 'échte' tassen heel bijzonder.

Wil je wel koffie, maar geen wegwerpbeker, scrol dan zeker verder naar onderstaande lijst met eco friendly koffie shops.

(NYC Coffee Bar Top 12 onder foto)

Urban Backyard Coffee & Tea (c) Silvie Bonne

Mijn TOP 10 Eco Friendly Coffee Bars in NYC

1. Black Star Bakery

2-10 50th Avenue, Long Island City.

595 Metropolitan Ave, Williamsburg Brooklyn.

Fijne coffee bar met veel licht, waar je, naast koffie uit een échte tas, ook terecht kan voor heerlijke pastries, breackfast, brunch en lunch.

2. Butler Bakeshop

95 South 5th Street, Williamsburg .

40 Water Street, Dumbo.

Koffie, matcha- of turmeric latte uit echte tassen én vers gemaakt gebak door Michelin sterrenchef Ryan Butler. Op donderdagavond kan je in de shop in dumbo terecht voor bak-workshops door de chef himself.

3. Grounded Coffee & Tea House

28 Jane Street, West Village.

Een green paradijs met biologische koffie en een zeer uitgebreide collectie biologische thee. Alle koffie wordt locaal gebrouwen (New Jersey), alle thee word locaal gemengd (Greenwich Village) en ook de Bagels en gebakjes worden door New Yorkse bakkers gemaakt. Helemaal 'grounded' dus!

4. Heavenly Rest Stop

1085 Fifth Avenue, Upper East Side

De Heavenly Rest Stop is een coffee shop van Bluestone Lane die zich in de kapel van de Church of the Heavenly Rest bevind. Het light tussen het Guggenheim museum en het Design museum is is de perfecte tussenstop. Je kan er terecht voor 'heavenly coffee', maar ook biologische thee en vegetarische en veganischtische gerechten.

5. Maman

Acht verschillende locaties, op de Maman website kan je een overzicht terugvinden.

Niet enkle heerlijke koffie en gerechten, maar ook kei mooie tassen en inrichting. Alle ingrediënten zijn locaal geproduceerd en volgens NY Magazine kan je er een van de beste chocolade koekjes in NYC krijgen.

(Tekst loopt verder onder foto's)

Black Star Bakery (c) Silvie Bonne

Butler Bakeshop (c) Silvie Bonne

Butler Bakeshop (c) Silvie Bonne

Grounded Coffee and Tea House (c) Silvie Bonne

Grounded Coffee and Tea House (c) Silvie Bonne

Grounded Coffee and Tea House (c) Silvie Bonne

Grounded Coffee and Tea House (c) Silvie Bonne

Heavenly Rest Stop (c) Silvie Bonne

Heavenly Rest Stop (c) Silvie Bonne

Maman (c) Silvie Bonne

Maman (c) Silvie Bonne

Maman (c) Silvie Bonne

6. Rothbar at Hauser & Wirth

548 W 22nd Street, Chelsea.

Rothbar is een bar die een beetje verborgen ligt achter de boeken winkel van de Hauser & Wirth gallerij in Chelsea. De bar is ietwat excentriek en helemaal ingericht met gerecycleerde onderdelen. Je kan er terecht voor koffie, thee en een aantal eenvoudige, seizoensgebonden gerechten.

7. Sweet Moments

106 Mott Street.

Sweet Moments is vooral bekend voor de prachtige Latte Art en Japans geïnspireerde Shaved Ice creaties. De Latte's in de vrolijk gekleurde kopjes zijn mini kunstwerkjes en ze zijn bijna te mooi om op te drinken. Very Instagrammable! ;)

8. Sweetleave

10-93 Jackson Ave, Long Island City.

4615 Center Blvd, Long Island City.

1159 Freeman St, Brooklyn.

Sweetleave Coffee is een koffiebranderij die koffie roasten als een combinatie van kunst en wetenschap ziet. Je kan er dan ook terecht voor heerlijke koffie. Elke locaite heeft een zeer uniek karakter. In de locatie op Center Blvd kan je na 5PM toruwens ook terecht voor coctails.

9. Think Coffee

Verschillende locaties in NYC, op de Think Coffee website kan je een overzicht terugvinden.

Bij Think Coffee kan je niet enkel terecht om koffie te drinken uit een échte beker, maar in je beker zit er eerlijke koffie. Daarenboven ontwikkeld Think Coffee in elk landbouwgebied waar de koffie vandaan komt een sociaal initiatief om de gemeenschap van dit gebied te verbeteren of te ondertsteunen.

10. Urban Backyard

180 Mulberry Street.

Urban Backyard heeft als missie om milieuvriendelijk en sociaal verantwoord te ondernemen. Hun motto is dan ook 'Sustainability is honestly Lit!'. Naast een uitgereide lijst aan biologische koffie en thee kan je er ook terecht voor een aantal eco-friendly producten, zoals bamboo rietjes, hervulbare koffietassen, herbruikbare bestek-sets ... Als je je eigen tas meebrengt, dan krijg je trouwens 15% korting.

(Bonus Tip onder de foto's)

Roth Bar (c) Silvie Bonne

Roth Bar (c) Silvie Bonne

Sweetleave Coffee (c) Silvie Bonne

Sweetleave Coffee (c) Silvie Bonne

Sweetleave Coffee (c) Silvie Bonne

Think Coffee (c) Silvie Bonne

Urban Backyard (c) Silvie Bonne

Urban Backyard (c) Silvie Bonne

Urban Backyard (c) Silvie Bonne

Urban Backyard (c) Silvie Bonne

BONUS TIP

Ancolie

58 W 8th Street, Greenwich Village.

Ancolie is niet echt een koffie bar, maar de perfecte plaats voor een snelle, gezonde, maar vooral eco friendly lunch! Je vindt er dagelijks versbereide maaltijden in glazen potten. Je kan ter plaatse eten of de pot meenemen. Per pot krijg je een jeton die je bij een volgende bezoek kan inwisselen voor 2 dollar korting. 'Saving The Planet, One Jar At A Time!'

Ancolie (c) Silvie Bonne

Ancolie (c) Silvie Bonne

Ancolie (c) Silvie Bonne

Ancolie (c) Silvie Bonne

Ancolie (c) Silvie Bonne

Op zoek naar nog meer koffie-tips? In mijn boek 'NYC Guide for Instagrammers' kan je bij elk van de 100 Instagrammable spots terugvinden waar je de meest dichtbijzijnde koffie shop kan terugvinden.

///

Alle beelden op deze site en blog zijn beschermd volgens de auteurs- en portretrechten. Beelden kunnen niet gekopieerd, gedownload of op eigen site of social media geplaatst worden zonder schriftelijke toestemming van de fotograaf (Silvie Bonne) en de geportretteerden.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page