top of page

The Vessel is geland

Sinds twee weken is NYC een nieuwe attractie rijker. 'The Vessel' in Hudson Yards is vanaf het ontstaan al een nieuwe klassieker! Deze laatste nieuwe 'NYC landmark' hebben we anderhalf jaar zien groeien en het was zeer bijzonder om het eindelijk van dichtbij en ook van binnenin te kunnen bewonderen.

(Tekst loopt verder onder foto)

Hudson Yards

Hudson Yards is een spiksplinternieuwe buurt in Manhattan. De glazen gebouwen rijzen er letterlijk als paddenstoelen uit de grond, de een nog hoger dan de andere. Een van deze gebouwen opent binnenkort, op de 100ste verdieping, de deuren naar het hoogste openbaar terras in het Westelijke halfrond: The Edge.

The Vessel ligt midden tussen deze nieuwe wolkenkrabbers. Je kan het dus eigenlijk niet echt goed zien vanop afstand, omdat het helemaal ingesloten ligt.

(Tekst loopt verder onder foto)

The Vessel?

De letterlijke vertaling / betekenis van 'The Vessel' is een ship of een grote boot, vaak ook gebruikt als alternatief voor een ruimteschip. Dit laatste is ook perfect waaraan The Vessel mij doet denken.

The Vessel (TKA) is momenteel een voorlopige naam (Temporarily Known As) en ondertussen doen er al heel wat nieuwe voorstellen de ronde: 'The Shoarma', 'The Beehive', 'The Honeycomb' ... Ik ben alvast zeer benieuwd wat de échte naam zal worden.

(Tekst loopt verder onder foto)

Klimmen

De Vessel is moeilijk te omschrijven. Het is een kunstwerk, een knap staaltje architectuur en een de gedroomde speeltuin voor fotografen. Het bouwwerk bestaat uit 2.500 trappen, met daartussen 80 platformen. Je stapt van het ene platform naar het andere, van beneden naar boven, van links naar rechts, rondomrond en omgekeerd. Je kiest zelf hoeveel trappen je doet of je kan ook de lift naar boven nemen.

Tickets

Tickets om de Vessel te beklimmen zijn helemaal gratis. Je bestelt ze wel best op voorhand via de Hudson Yards website om een wachttijd te vermijden.

(Tekst loopt verder onder foto)

I'll be back!

Bij mijn eerste bezoek aan de Vessel was is zeer onder de indruk. Ik ben zeker van plan om het bouwwerk nog een paar keer opnieuw te beklimmen. Het lijkt me heel fijn om de zonsondergang vanop de Vessel mee te maken. Of 's avonds foto's te nemen. Of 's morgens, onder een blauwe hemel... Of... ;)

Je kan de foto's van mijn volgende bezoek(en) via Instagram blijven volgen.

P.S.

In het gebouw naast The Vessel is een knappe, nieuwe 'mall'. Ideaal om nog even rond te lopen als je moet wachten om binnen te gaan in The Vessel of om de honger te stillen na de beklimming. De mall bestaat uit vier verdiepingen en vanuit de wandelgangen heb je ook een interessant uitzicht over The Vessel.

Tijdens de NYC Photo Shoot Walk in Chelsea maak ik met plezier tijd om ook bij de Vessel een aantal foto's te nemen en desgewenst kan de Photo Shoot Walk ook gecombineerd worden met een bezoek aan de binnekant van The Vessel.

Contacteer me gerust om vrijblijvend meer info te ontvangen: hello@silviebonne.be.

///

Alle beelden op deze site en blog zijn beschermd volgens de auteurs- en portretrechten. Beelden kunnen niet gekopieerd, gedownload of op eigen site of social media geplaatst worden zonder schriftelijke toestemming van de fotograaf (Silvie Bonne) en de geportretteerden.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page