top of page

Eén locatie, twee fotografen

Via Instagram doe ik deze maand opnieuw mee met de #MarchMeetTheMaker challenge. Dit is een 31-dagen durende challenge om om de verhalen van ondernemers te vertellen. Gedurende de hele maand maart is er een dagelijks thema, om de persoon achter het Instagram-account een beetje beter te leren kennen.

Vandaag, dag 9, vertel ik wat meer over mijn proces en voorbereiding.

“I believe luck is preparation meeting opportunity.

If you hadn’t been prepared when the opportunity came along, you wouldn’t have been lucky.” -Oprah Winfrey-

Bij elke foto-reportage of -project ben ik vaak minstens even lang bezig met de voorbereiding als met de opnames zelf:

  • Ik heb een Pinterest board voor zowat elke mogelijke opdracht, project of situatie. Kinderfotografie, regenfoto's, fotomorgana's, tunnels, losse flitsen, vaste flitsen, architectuur en ballerina's... you name it, my Pinterest account has it! ;)

  • Voor mijn 'Urban Photography' van Berlijn en NYC doe ik heel veel research in boeken en online ga daarna de 'Instagrammable spot' die ik in beeld wil brengen van alle hoeken en kanten bekijken.

  • Voor mijn Photo Shoot Walks wandel ik eerst zelf vele kilometers om de meest fotogenieke route uit te kunnen stippelen.

  • Voor familie-reportages zorg ik dat ik weet hoe het gezin of de familie is samengesteld en maak ik een reeks schetsen op papier met alle mogelijke fotocombinaties en composities.

  • Voor Social Media Shoots zorg ik dat ik de reeds bestaande website en social media van mijn klant op voorhand grondig uitpluis en werk ik zoveel mogelijk met een samen opgestelde lijst van nodige beelden.

  • Voor portret-reportages probeer ik op voorhand leuke locaties te vinden en ga ik op voorhand op pre-shoot, om de mooiste hoeken en de beste lichtinval te ontdekken.

Dit laatste deed ik een paar weken terug met An, mijn lieve collega- fotografe.

'Eén locatie, twee fotografen', is een heel interessante manier om te zien hoe verschillend de stijl van twee fotografen kan zijn (boeiend!). Bovendien is het voor mij ook een goede manier om opnieuw te voelen, hoe de ervaring is om aan de andere kant van de camera te staan (scarry! ;)).

Dankjewel An, om zowel mijn model als mijn fotograaf te zijn. 🖤

An by Silvie (c) Silvie Bonne

An by Silvie (c) Silvie Bonne
An by Silvie (c) Silvie Bonne

Silvie by An (c) An Van Gijsegem

An by Silvie (c) Silvie Bonne

An by Silvie (c) Silvie Bonne
An by Silvie (c) Silvie Bonne

Silvie by An (c) An Van Gijsegem

Silvie by An (c) An Van Gijsegem

An by Silvie (c) Silvie Bonne

An by Silvie (c) Silvie Bonne

An by Silvie (c) Silvie Bonne

An by Silvie (c) Silvie Bonne
An by Silvie (c) Silvie Bonne

Silvie by An (c) An Van Gijsegem

Interesse in een portret reportage?

Stuur me gerust een mail om, volledig vrijblijvend, meer info te ontvangen of neem alvast een kijkje op mijn website om een overzicht van mijn aanbod en prijzen terug te vinden.

///

Alle beelden op deze site en blog zijn beschermd volgens de auteurs- en portretrechten.

Online beelden kunnen nooit gekopieerd, gedownload of op eigen site of social media geplaatst worden zonder schriftelijke toestemming van de fotograaf (Silvie Bonne) en de geportretteerden.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page