top of page

Foto Expo Tips tijdens de lente

De aprilse grillen zijn enthousiast dit jaar, maar gelukkig kan je bij regenweer terecht bij een van de interessante fotografie expo's die deze maand en de komende maanden doorgaan.


Hierbij deel ik graag mijn persoonlijke aanraders, maar er zijn uiteraard heel wat meer boeiende (foto)tentoonstellingen. Mocht je zelf een tip hebben, dan mag je die zeker en vast altijd laten weten!


 • In het Concertgebouw in Brugge kan je nog tot 5 mei gaan kijken naar de tentoonstelling van de Brugse fotografe en kunstenares Katrien Orlans: 'In search of America'.

 • In Knokke-Heist kan je tot 12 mei de foto-expo UNKNOWN MASTERPIECES bekijken, waar je het werk van 10 onbekende Belgische fotogafen kan ontdekken.

 • In De Panne gaat op 28 en 29 april de fotobeurs Westimage door. Je kan er o.a. deelnemen aan een natuurwandeling en/of een erfgoedwandeling om bijzondere beelden te maken.

 • In Gent kan je in het SMAK het boeiende werk van Sirah Foighel Brutmann en Eitan Efrat beleven: een audiovisuele weergave van natuurlijke elementen en historische verantwoordelijkheid.

 •  In Antwerpen kan je in het FOMU terecht voor de tentoonstelling RE/SISTERS: een collectie foto's en video van meer dan 40 vrouwelijke of gender-conforme kunstenaars met wortels in het ecofeminisme.

 • In Den Haag gaat de tentoonstelling Pioneers - Fotografie door Vrouwen door. De bijdrages van vrouwen in de fotografie wereld zijn lang on'onderbelicht' gebleven, deze tentoonstelling zet het werk van de vrouwelijke pioniers in de fotografie in de kijker.

 • In Rotterdam kan je bij Contour Gallery nog tot 12 mei terecht voor het knappe Diorama van mijn ex-collega Jan Pypers.

 • In Berlijn kan je de reeks 'Urban Minutes' van Robert Herrmann bekijken. Een fascinerende collectie foto's van hoofdsteden, die telkens gefotografeerd zijn met een sluitertijd van één minuut.


De volgende expo's zijn niet per se foto-tentoonstellingen, maar wel zeker en vast aanraders, omdat je er als fotograaf unieke beelden kan maken.


 • Joepie, in Brugge gaat de Triennale opnieuw door. Met als thema Spaces of Possibility nemen de kunstwerken stuken publieke ruimte in én komen er zelfs een paar stukjes publieke ruimte bij. Heel fijn om Brugge op deze manier te herontdekken en op een originele manier in beeld te kunnen brengen.

 • Aan De Belgische Kust gaat het drie-jaarlijkse kunstproject Beaufort dit jaar opnieuw door. Ik kijk er alvast naar uit om mijn eigen collectie met foto's van de bijzondere Beaufort kunstwerken verder aan te vullen.

 • Met de tentoonstelling Rebel Garden in Brugge wordt een noodzakelijk thema op een kunstige manier in de kijker gezet: de impact van de mens op de natuur en de gevolgen op onze omgeving. De tentoonstelling gaat door op drie verschillende museumlocaties en breek letterlijk door de muren.
Op deze foto zie je een stukje van de tentoonstelling 'In search of America' van Brugse fotografe Katrien Orleans,

die je nog tot zondag 5 mei in het Concertgebouw in Brugge kan bekijken.///Meer foto-tips?


Wil je als eerste nieuwe tips over fotografie, reizen en duurzaamheid in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in op mijn nieuwsbrief: 

een maandelijkse portie leuke foto-inspiratie, off-the-beaten-track-reistips,

en af en toe some weird stuff that I like,

met een focus op Fotografie, Berlijn, NYC, duurzaamheid en boeken. ///Beelden kunnen niet gekopieerd, gedownload of op eigen site of social media geplaatst worden zonder schriftelijke toestemming van de fotograaf (Silvie Bonne) en de geportretteerden.

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square
bottom of page