top of page

Mijn top 10 fotografie-nieuwsbrieven

Hou je van beelden kijken en/of beelden maken?

Dan hou je misschien ook van deze fotografie- en reis-nieuwsbrieven waarop ik zelf geabonneerd ben.

Mijn top 10 nieuwsbrieven voor fotografen en fotografie liefhebbers op een rijtje:

(en ook voor reizigers, creatievelingen en nieuwsgierigaards ;))


(Update: ondertussen is het een top 15 van nieuwsbrieven voor fotografen en reislustigen geworden ;)) • Kronkeling: twee-wekelijks een toffe selectie fotografie-gerelateerde 'kronkelingen' van Elivra: toffe fotografie-tips, leuke foto-boeken-suggesties en links naar interessante fotografie artikelen. Inschrijven voor de nieuwsbrief kan via de menubalk bovenaan. (Nederlandstalig) • Magnum is waarschijnlijk het meest bekende fotografie agentschap, met o.a. kleppers als Robert Capa, Henri Cartier-Bresson en Belgische fotografe Bieke Depoorter. Via hun nieuwsbrief krijg je maandelijks een aantal bijzondere portfolio's en expo's in beeld. Inschrijven voor de nieuwsbrief kan helemaal onderaan de website. (Engelstalig)


 • Accidentally Wes Anderson is vooral bekend via Instagram, maar ook de website is een parel. Via de maandelijkse nieuwsbrief krijg je al die mooie beelden én extra veel boeiende informatie over de plaatsen op de foto's in je mailbox. Wist je trouwens dat ik voor de foto's van de AWA-Berlin-Guide mocht zorgen? Inschrijven voor de nieuwsbrief kan via deze link. (Engelstalig)


 • Karen Nachtergaele zorgt voor een maandelijks kijkje in haar leven, incl. een maandelijkse luister-, kijk- en lees-tip. Karen is mijn 'moderne penvriendin', we sturen elkaar digitale postkaarten via Instagram: 'A Visual Tale of Two Worlds'. Inschrijven voor haar nieuwsbrief kan via haar website. (Nederlandstalig)


 • Bij Sarah Mason kan je terecht voor een 'Monthly Brew' met haar prachtige foto- en video-beelden. Inschrijven op haar nieuwsbrief kan via haar website. (Engelstalig) • LensCulture organiseert fotowedstrijden en -tentoonstellingen en zet maandelijks heel wat fotografie-talent in de kijker. Meermaals per jaar zorgen ze ook voor een interessante, gratis, downloadbare fotografie gidsen, bv over portret fotografie, street photography, etc. Inschrijven voor de nieuwsbrief kan bovenaan de website. (Engelstalig) • Breedbeeld is een organisatie van en voor fotografen en beeldmakers. Hun nieuwsbrief zorgt voor een maandelijkse portie inspiratie, informatie en een overzicht van het laatste nieuws in de wereld van fotografie en film in België en Nederland. Inschrijven kan helemaal onderaan de website. (Nederlandstalig)


 • Flakphoto Digest is de website en nieuwsbrief van Andy Adams, die schrijft over alles wat met fotografie te maken heeft. Naast zijn eigen visie en filosofie over fotografische beelden, deelt hij ook het werk van andere fotografen. Inschrijven voor de nieuwsbrief kan rechtsboven op de FlakPhoto website. (Engelstalig)


 • Bjorn Simmering heeft een blog vol fotoverhalen en interviews met fotografen. Sinds kort mocht ik er zelf ook mijn verhaal doen. Als je je inschrijft op de nieuwsbrief, dan krijg je het gratis e-book 'Achter de lens' cadeau, een collectie met de verhalen van zes inspirerende fotografen. . (Nederlandstalig) • Katrien Orlans is een Brugse fotografe/kunstenares, die social media vaarwel gezegd heeft en haar ins and outs deelt via haar nieuwsbrief: een kijkje in haar atelier, haar prachtige werk in de kijker en een reeks cult-tips. Inschrijven op haar nieuwsbrief kan onderaan de homepage van haar website. (Nederlandstalig)


 • (Reis) Boekhandel De Reyghere is een Brugse boekenwinkel met op de 1ste verdieping een prachtige reisboekhandel. Op de trap richting de reisboekhandel kan je regelmatig een nieuwe foto expo vinden en de winkel heeft een mooie collectie fotoboeken en (uiteraard) een erg uitgebreide collectie reisboeken (met o.a. de Berlin Guide for Instagrammers ;)) . In de nieuwsbrief wordt je op de hoogte gehouden over het nieuws in de (reis)boeken wereld. Inschrijven op de nieuwsbrief kan onderaan de website. (Nederlandstalig)


 • Mijn eigenste nieuwsbrief is een maandelijkse verzameling van onderwerpen die ik zelf interessant vind. Een combinatie van fotografie, boeken, duurzaamheid, reizen in het algemeen en Berlijn en NYC in het bijzonder. Inschrijven en voorbeelden via www.silviebonne.be/nieuws. Welkom! :) (Nederlandstalig)
Meer foto-inspiratie?


Wil je als eerste nieuwe tips over fotografie, reizen en duurzaamheid in je mailbox ontvangen?


Dan kan je je inschrijven op mijn nieuwsbrief:


een maandelijkse portie leuke foto-inspiratie, off-the-beaten-track-reistips


(en af en toe some weird stuff that I like...)///Alle tekst en beelden op deze site en blog zijn beschermd volgens de auteurs- en portretrechten.

Online beelden kunnen nooit gekopieerd, gedownload of op eigen site of social media geplaatst worden zonder schriftelijke toestemming van de fotograaf (Silvie Bonne) .

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square
bottom of page