top of page

Zomer Foto Expo Tips


Ontdek 10 Boeiende Foto-Exposities in België, Nederland en Berlijn!


Ook in de zomermaanden is er heel wat bijzondere foto-inspiratie terug te vinden.

Hier kan je mijn persoonlijke aanraders terugvinden van een aantal opmerkelijke foto-exposities en foto-tentoonstellingen die deze zomer plaatsvinden in België en Nederland.


1. 'Out of Office' - Locatie: Brugge, België. In het Koning Alber I park kan je de toffe foto tentoonstelling met prachtig werk van amateur fotografen en professionele fotografen, uitgekozen door de Breedbeeld jury.


2. Het leven zoals het was: 125 jaar gistfabriek - Locatie: Brugge, België. Langs de muren van de Gistfabriek in de Komvest kan je in de vorm van een openlucht tentoonstelling, de geschiedenis van 125 jaar gistfabriek bekijken. Meer dan een eeuw lang werd de fabriek gebruikt voor de aanmaak van gist en alcohol en het historische beeldarchief zorgt voor een boeiende inkijk.


3. 'Adembenemende Kust'- Locatie: Belgische Kust. De langste openlucht expo in Europa: langs de Belgische kust kan je een selectie van 63 foto’s bewonderen langs kunsttramhaltes. 47 kustfotografen tonen 'adembenemende plekken' aan zee, waarbij elke foto een verhaal vertelt over de schoonheid van de kust, zowel cliché als onverwachts.

4. 'Man Ray en Mode' - Locatie: Antwerpen, België. In het MoMa kan je een eerbetoon aan de iconische kunstenaar Man Ray terugvinden, met een verzameling van zijn mode-gerelateerde werk.


5. Grace Ndiritu reimagines the Fomu Collection - Locatie: Antwerpen, België. De vaste collectie in het Fotomuseum in Antwerpen wordt door Grace Ndiritu op een nieuwe manier geïnterpreteerd, wat resulteert in een boeiende manier om de FoMu-fotocollectie te (her)bekijken.


6. 'What She Said - Deanna Templeton - Locatie: Antwerpen, België. Een krachtige fototentoonstelling in Gallery 51, die de hedendaagse vrouwelijke ervaring onderzoekt door de lens van Deanna Templeton.


7. 'Lens op de Mens' - fotofestival Pelt - Locatie: Pelt, België. Top tip van mijn ex-cursist Ludo! Om dit festival te bezoeken kan je een uitstap-dag inplannen. Er is een uitgebreid programma met heel veel werk op verschillende locaties en lezingen van o.a. Martin Parr.

8. Alex Webb: Errand and Epiphany - Locatie: Helmond, Nederland. In museum Helmond kan je de indrukwekkende foto's van de befaamde Magnum-fotograaf Alex Webb bewonderen. Straatfotografie in zijn kenmerkende stijl.


9. Net na de zomer: De tweede editie van de Internationale Fotobiënnale Oostende - Locatie: Oostende, België. Van 16 september, tot 12 november kan je een parcours met het werk van 30 fotografen terugvinden. De biënnale bestaat uit verschillende indoor en outdoor tentoonstellingen, op bijzondere plaatsen, zoals o.a. in Fort Napoleon, op de zeedijk aan de Venetiaanse Gaanderijen, in het James Ensorhuis, ...

Meer foto-inspiratie? Wil je als eerste nieuwe tips over fotografie, reizen en duurzaamheid in je mailbox ontvangen? Dan kan je je inschrijven op mijn nieuwsbrief voor een maandelijkse portie

leuke foto-inspiratie en off-the-beaten-track reistips. ///


Alle tekst en beelden op deze site en blog zijn (c) Silvie Bonne en beschermd volgens de auteurs- en portretrechten. Online beelden kunnen nooit gekopieerd, gedownload of op eigen site of social media geplaatst worden zonder schriftelijke toestemming van de fotograaf (Silvie Bonne) .


Commentaires


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page