top of page

20 Duurzame Valentijn cadeau ideetjes

Twintig duurzame Valentijn cadeau ideetjes, geïnspireerd door duurzame ondernemers, toffe klanten en bijzonder mooie concepten.
 1. Een persoonlijke playlist (remember de mixed tapes... those where the romantic days... :))

 2. Een Love Birds Photoshoot: een uurtje samen wandelen en in elkaars ogen kijken en ondertussen wordt jullie liefde op beeld vastgelegd. Je krijgt niet enkel de digitale hr beelden, maar ook een mooi mini-album met jullie favoriete foto's, om extra lang na te genieten.

 3. Vanaf mei 2023 is het eindelijk zo ver! Dan kan je naar Berlijn met de nachttrein! Een citytrip naar Berlijn is in elk geval een perfect cadeau (of je kan natuurlijk ook een ‘Berlin Guide for Instagrammers’ kopen als hint ;))

 4. Wat ik zelf jaarlijks ontvang (en nog steeds heel blij mee ben) : een kakkerlak! Sinds we in NYC woonden zijn er al een paar roaches in The Bronx Zoo die Silvie Bonne heten... :)

 5. Bloemen zijn vaak het eerste waar aan gedacht wordt, maar helaas zijn die meestal niet zo ecologisch. Gelukkig zijn er een aantal bloemisten die bewust ecologisch zijn. Zo kan je bij Blommm met een gerust hart een duurzaam boeket afhalen of bestellen.

 6. Een huiskamerplant is een duurzaam alternatief voor een boeket bloemen. Heeft je lief groene vingers én een groen hart? Dan maak je hem of haar misschien extra blij met een Groene Kneusjesbox: een box met 10 kamerplanten die een tweede kans verdienen.

 7. Rond Valentijn worden er jaarlijk wereldwijd 1 miljard (!!!) kaartjes verzonden... Volgens de GWP-groep kan één boom ongeveer 3.000 kaartjes produceren, voor 1 miljard kaartjes, moeten er 300.000 bomen gekapt worden... Gelukkig zijn er een aantal leuke alternatieven: een Valentijn kaart die je nadien in de grond kan stoppen om te laten ontkiemen, een Valentijn kaart op ecologisch geproduceerd papier die je nadien kan inkaderen en aan de muur hangen, of een aardkaart, een duurzame wenskaart zonder plastiek, die compenseert door per 25 verkochte kaarten een boom te planten.

 8. Een Romantisch etentje bij FoodBart, met lokale en kwalitatieve ingrediënten. Guilty of Innocent, voor elk wat wils...

 9. Je eigen favoriete boek is het perfecte, ultra persoonlijke, doorgeef geschenk.

 10. Een stapel tweedehands boeken over een thema waar je lief gepassioneerd door is.

 11. Een zakje liefde om te zaaien.

 12. Is een plant niet genoeg om je liefde uit te drukken? Dan kan je ook een boom schenken! via Treedom wordt een boom geplant in naam van je geliefde en je kan online de groei blijven volgen.

 13. Samen een workshop volgen, zoals bijvoorbeeld 'Visual Poetry' of een 'Urban Poetry' workshop.

 14. Samen een tentoonstelling of expo bezoeken.

 15. Samen een dagje (of een weekendje) uitwaaien aan zee.

 16. Een romantisch weekendje in Brugge (gecombineerd met een Brugse Photoshoot Walk?)

 17. Een zelf gekookt etentje. Geen held in de keuken? Geen probleem, via deze blogpost kan je een paar zero waste, plant based en super simpele recepten terugvinden.

 18. Een box vol bubbels: Refizz is een duurzaam alternatief voor plastiek in de badkamer.

 19. Wrijf, olie op je lijf.

 20. Een Moonoo sjaal (of twee, want 100% unisex) werd duurzaam (biokatoen) en lokaal (#ditisbelgisch) geproduceerd en is een extra zacht Valentijn geschenk.


Interesse in een Love Birds Reportage?

Stuur me gerust een mail om, volledig vrijblijvend, meer info te ontvangen of neem alvast een kijkje op mijn website om een overzicht van mijn aanbod en prijzen terug te vinden.///
Alle beelden op deze site en blog zijn beschermd volgens de auteurs- en portretrechten.


Online beelden kunnen nooit gekopieerd, gedownload of op eigen site of social media geplaatst worden zonder schriftelijke toestemming van de fotograaf (Silvie Bonne) en de geportretteerden.


Comentarios


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square
bottom of page