top of page

Vijf duurzame cadeau-ideetjes voor moederdag!

Vijf duurzame moederdag cadeau ideetjes, geïnspireerd door duurzame ondernemers (en toffe klanten :)).
Duurzaam cadeau idee één: een familiereportage!

De absolute number one, en niet enkel omdat het mijn beroep is ;) : een fotoreportage met het hele gezin.

Een fotoreportage is het mooiste geschenk, je geeft niet enkel een collectie herinneringen cadeau, maar een fotoreportage kan ook een hele fijne gezinsactiviteit zijn. Een ontspannen wandeling in het bos, park, stad of lekker spelen in de duinen en ondertussen worden de gezinsbanden in beeld gebracht.

Als extraatje krijg je er nog een leuk mini-album bovenop, zodat je nadien de herinneringen kan blijven doorbladeren.

Jammer genoeg ben ik zelf mijn mama op veel te jonge leeftijd verloren en ik heb er heel veel spijt van dat ik zo weinig moeder-dochter foto's heb... Ik vind het dus keer op keer geweldig als ik familie-liefde op beeld mag vastleggen!


Meer info: www.silviebonne.be

Duurzaam cadeau idee twee: een weekendje weg!

Een weekendje weg is een weekendje tijd en laat dit nu net hetgeen zijn waar veel mama's altijd te weinig van hebben!

Een weekendje weg hoeft niet ver te zijn om te zorgen voor een leuke belevenis.


Een weekendje weg in Brugge bij Vegan b&b am/pm: een futuristisch verblijf in het hart van historisch Brugge.

Ok, ik geef toe, bevriend zijn met de eigenaars kan er misschien voor zorgen dat ik niet ten volle objectief zou zijn, maar niets is minder waar. :) Ik kan met volle overtuiging zeggen dat ik Vegan b&b AM/PM aan iedereen kan aanraden! Niet in het minst omdat Tiny en Kevin zo'n fijne en vriendelijke mensen zijn, maar ook voor de bijzondere architectuur van het huis, de prachtige ligging (in een stil en rustig, verborgen straatje, maar toch op slechts 7 minuten wandelen van het centrum en op 5 minuten wandelen van het station. En uiteraard voor de heerlijke vegan hapjes bij het ontbijt! Enjoy your stay!Een weekendje weg in Nieuwpoort, in een van de twee prachtige Baenk appartementen: vintage en design, mét huiselijke sfeer, een design hideaway.

Nadat ik bij Baenk een fotoreportage mocht maken voor hun nieuwe website en social media, was ik meteen verkocht! Wat een prachtige appartementen! Mocht ik hier een weekendje verblijven, dan kom ik deze cocon niet meer buiten! Of toch wel, voor een kopje koffie in de Baenk conceptstore koffiebar, net onder de appartementen. ;)


Meer info: www.baenk.be

Duurzaam cadeau idee drie: een duurzame sjaal!

De mode-industrie heeft nog grote stappen te zetten op het vlak van duurzaamheid en aandacht voor het milieu. Te veel katoen wordt verspild en de productiemethodes berokkenen onherstelbare schade aan het milieu, maar Moonoo probeert het anders aan te pakken.

Voor de productie van de Moonoo sjaals wordt enkel GOTS-gecertificeerd biokatoen gebruikt: Het ‘Global Organic Textile Standard’-certificaat garandeert ethische en ecologische duurzaamheid doorheen het volledige productieproces van het katoen. De sjaals zijn zo niet enkel duurzaam, maar ook zachter en ademend.

Daarnaast wordt plastic vermeden en wordt er gebruik gemaakt van gerecycleerd materiaal voor de labels én worden de sjaals geproduceerd in een Belgisch knitwear-atelier. Keep it local, ook dat is duurzaam.


Meer info: www.moonoo.be


Duurzaam cadeau idee vier: slow shoppen!

In de amba-amba onlinewinkel kan je rustig, op het gemak winkelen met het gemak van elke hedendaagse webshop.

Er is bewust geen pakhuis (opslagplaats) én er is géén 'vandaag besteld, morgen geleverd' -garantie, wat er op voorraad is kan snel verstuurd worden, zo simpel is het.

Vanuit amba-amba wordt er tegenwicht geboden aan de steeds sneller draaiende mallemolen van de maatschappij: bewust slow shoppen, met een aanbod van artikelen die met zorg is uitgekozen.

Het aanbod bestaat uit allerhande producten die met 'gevoelens' te maken hebben: verrassingen, troostdingen, dingen die je aan het denken zetten, ... en natuurlijk ook een paar toffe reisboeken! :)

De verzendingen worden met zorg ingepakt: verzendings-materiaal wordt zo veel mogelijk hergebruikt (dus ja, soms in een vierdehandsdoos én met zakjes lucht die al een andere reis gemaakt hebben).
Duurzaam cadeau idee vijf: art prints!

Met een mooie art print maak je niet alleen je moeder blij, maar steun je ook een artist.


En pssst... deze cadeau-ideetjes doen het ook heel goed bij een verjaardag of om het even welk ander moment waarop je iemand een leuke, duurzame verrassing wil schenken.
Alle beelden op deze site en blog zijn beschermd volgens de auteurs- en portretrechten.


Online beelden kunnen nooit gekopieerd, gedownload of op eigen site of social media geplaatst worden zonder schriftelijke toestemming van de fotograaf (Silvie Bonne) en de geportretteerden.

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page